Campanyes i estudisPresentem el llibre Bastons a les rodes: el Corredor...

Presentem el llibre Bastons a les rodes: el Corredor Mediterrani i la lògica del poder a Espanya, d’Eduard Gracia

El proper dilluns 8 de maig a les 19 hores la Fundació Vincle presentarà el llibre Bastons a les rodes: el Corredor Mediterrani i la lògica del poder a Espanya, de l’economista Eduard Gracia.

Segons l’autor, “la història del Corredor Mediterrani al seu pas per Espanya és molt difícil d’entendre des de la lògica de la recerca del benestar dels ciutadans”. L’evidència suggereix que l’Estat prioritza la preservació dels seus equilibris de poder i això el porta a tallar econòmicament les ales a l’eix mediterrani (Catalunya i el País Valencià). Per això implementa un Corredor Mediterrani litoral de baix cost, mentre que es mostra molt més generós amb línies, radials o no, on la demanda de transport és molt inferior. És l’Estat contra el mercat. 

L’assaig serà presentat per Joan Amorós, president de FERRMED, i Ramon Tremosa, professor d’economia de la UB i diputat del Parlament de Catalunya, a més del mateix Eduard Gracia. També hi parlarà Jordi Manent, coordinador de la Fundació.

L’acte tindrà lloc a la llibreria Ona (carrer Pau Claris, 94) de Barcelona, i també serà retransmès en streaming (més endavant ja anuciarem l’enllaç).

El llibre s’ha publicat en paper i també en digital, la versió de la qual us podeu descarregar aquí.

Tothom hi és convidat.

Notícies recents

Animem a presentar-se a la nova línia de subvencions per a l’impuls del català a les empreses

Un dels objectius principals de la Fundació Vincle des del seu naixement és treballar perquè l’ús del català a...

Entrevista a Marc Monràs, empresari i ex-alt directiu de banca

Marc Monràs i Vinyes (Sabadell, 1947), actualment és empresari. Està casat, té dues filles i és avi de tres...

El llibre sobre el Corredor Mediterrani d’Eduard Gracia es presenta arreu

Unes setmanes enrere llistàvem les notícies dels diversos mitjans de comunicació que han parlat del llibre Bastons a les rodes:...

Entrevista a l’economista Guillem López-Casasnovas sobre el dèficit fiscal balear

El prestigiós catedràtic d’Economia Pública de la Universitat Pompeu Fabra, Guillem López-Casasnovas, respon diverses preguntes en el vídeo titulat...