Campanyes i estudisPresentem el llibre Bastons a les rodes: el Corredor...

Presentem el llibre Bastons a les rodes: el Corredor Mediterrani i la lògica del poder a Espanya, d’Eduard Gracia

El proper dilluns 8 de maig a les 19 hores la Fundació Vincle presentarà el llibre Bastons a les rodes: el Corredor Mediterrani i la lògica del poder a Espanya, de l’economista Eduard Gracia.

Segons l’autor, “la història del Corredor Mediterrani al seu pas per Espanya és molt difícil d’entendre des de la lògica de la recerca del benestar dels ciutadans”. L’evidència suggereix que l’Estat prioritza la preservació dels seus equilibris de poder i això el porta a tallar econòmicament les ales a l’eix mediterrani (Catalunya i el País Valencià). Per això implementa un Corredor Mediterrani litoral de baix cost, mentre que es mostra molt més generós amb línies, radials o no, on la demanda de transport és molt inferior. És l’Estat contra el mercat. 

L’assaig serà presentat per Joan Amorós, president de FERRMED, i Ramon Tremosa, professor d’economia de la UB i diputat del Parlament de Catalunya, a més del mateix Eduard Gracia. També hi parlarà Jordi Manent, coordinador de la Fundació.

L’acte tindrà lloc a la llibreria Ona (carrer Pau Claris, 94) de Barcelona, i també serà retransmès en streaming (més endavant ja anuciarem l’enllaç).

El llibre s’ha publicat en paper i també en digital, la versió de la qual us podeu descarregar aquí.

Tothom hi és convidat.

Notícies recents

Aquest Sant Jordi regala el llibre sobre el dèficit fiscal català de Josep Reyner i publicat per la Fundació Vincle

La Fundació Vincle acaba de publicar el llibre Dèficit fiscal, benestar dels ciutadans i competitivitat de l’economia catalana: una...

El web “El català és negoci” es renova per arribar a nous públics

El 2021 la Fundació Vincle, amb la col·laboració de la Plataforma per la Llengua, va crear el web www.elcatalaesnegoci.cat,...

Animem a presentar-se a la nova línia de subvencions per a l’impuls del català a les empreses

Un dels objectius principals de la Fundació Vincle des del seu naixement és treballar perquè l’ús del català a...

Entrevista a Marc Monràs, empresari i ex-alt directiu de banca

Marc Monràs i Vinyes (Sabadell, 1947), actualment és empresari. Està casat, té dues filles i és avi de tres...