Altres

Fabra fòrum (2019)

Difusió de l’obra i la vessant cívica de Pompeu Fabra

Al llarg del 2019 la Fundació Vincle ha participat en la celebració de l’Any Fabra, iniciat el 2018 i que s’ha perllongat durant tot el 2019. Entre les activitats dutes a terme hi ha la col·laboració en el documental Fabra, diccionari d’un home sense biografia, emès per TV3 el 23 d’abril del 2019 i amb un notable èxit d’audiència, i la preparació del “Fabra fòrum”, una sèrie d’activitats dutes a terme a Badalona, Olesa i Sabadell entre el novembre i el desembre del 2019 amb la idea de difondre la figura del Fabra més cívic. En els “Fabra fòrum” s’hi ha projectat el documental esmentat, s’ha pogut gaudir del monòleg “Pompeu Fabra: jugada mestre!”, de l’actor Òscar Intente, i finalment el públic assistent ha preguntat i ha fet una mica de fòrum sobre el lingüista i activista per la llengua.

Vegeu el tràiler del documental aquí.
Vegeu el documental sencer aquí.

Notaries (2018)

Estudi sobre els usos lingüístics en l’àmbit notarial

La Fundació Vincle ha col·laborat amb l’Estudi sobre els usos lingüístics a les oficines notarials de Catalunya, de la Plataforma per la Llengua. L’estudi, que s’ha presentat aquest dimarts 8 de maig de 2018 i que ha comptat amb el suport de la Generalitat de Catalunya, és fruit d’una recerca que, amb una mostra de clients de notaries, ha investigat els usos lingüístics orals i documentals i, mitjançant preguntes obertes i tancades, ha classificat les possibles causes del baix ús del català que mostraven les estadístiques prèvies sobre documents notarials. Trobareu més informació sobre la qüestió en aquesta notícia.

Podeu consultar l’estudi clicant aquí: 2018 Estudi usos lingüístics a les notaries de Catalunya

Turisme (2011)

Campanya “Benvinguts a Catalunya”

Aquest fulletó, presentat el dimecres 27 de juliol de 2011, té l’objectiu de donar a conèixer la llengua i la cultura catalanes als estrangers i nouvinguts que visiten Catalunya i despertar-los-en l’interès, per tal que la seva estada sigui enriquidora i, alhora, respectuosa amb l’entorn. Es tracta d’un desplegable en català i anglès i que conté parts traduïdes en altres llengües com l’alemany, el francès o el castellà. Presenta elements bàsics de la llengua i cultura catalanes i mira d’explicar als visitants que venen a casa nostra durant els mesos d’estiu les particularitats culturals i lingüístiques del nostre país. És una campanya duta a terme amb la Plataforma per la Llengua.

Podeu consultar el fulletó aquí: 2011 Desplegable multilingüe Benvinguts a Catalunya

Campanya “Nous parlants” (2010-2012)

· Edició del tríptic El català també és meu. Respostes per als futurs parlants de català (2012)

Seguint amb la voluntat de difondre el contingut de la guia El català també és meu / El catalán también es mío, la Fundació Vincle, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Sabadell, edita el tríptic El català també és meu. Respostes per als futurs parlants de català. Es tracta d’una versió molt resumida del missatge que vol fer arribar la guia per als nous parlants de català publicada el 2010.

Podeu consultar el tríptic, edició Vallès Occidental, clicant aquí: 2011 Tríptic El català també és meu – edició Sabadell

· Nova edició de la guia El català també és meu / El catalán también es mío (2011)

La Fundació Vincle i la Plataforma per la Llengua reediten la guia bilingüe El català també és meu / El catalán también es mío en una nova edició que compta, a més del suport de la Generalitat de Catalunya, el suport de l’Ajuntament de Sabadell.

Podeu consultar la guia, edició Vallès Occidental, aquí: 2011 Guia El català també és meu – català –  castellà – edició Sabadell.

· Presentació de la guia El català també és meu / El catalán también es mío (2010)

Guia bilingüe (en castellà i català) que exposa i argumenta els motius i les reflexions que els catalanoparlants d’adopció –aquelles persones que no tenen el català com a llengua primera però que l’han adoptada com a llengua d’ús habitual– han fet per tal de sentir com a seva la llengua catalana. És un document molt ben fet, redactat per Josep-Anton Fernàndez, Puri Pinto i Carmen Pérez, ple de recursos que ajuden al potencial nou parlant a sortir de l’armari lingüístic i perdre la vergonya i guanyar amb seguretat a l’hora de posar en pràctica l’ús de la llengua. El llibre va ser prologat pel periodista i empresari Justo Molinero. És una edició de la Fundació Vincle i la Plataforma per la Llengua.

Vegeu la notícia aquí. 
Podeu consultar la guia aquí: 2010 Guia El català també és meu – català – castellà.

Campanya “Cinema” (2010) Cinema: l’excepció del català en el context internacional (2010)

La Fundació Vincle i la Plataforma per la Llengua van convocar el passat 11 de maig de 2010, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, l’acte Llengües al cinema. L’excepció del català en el context internacional. A l’acte hi van assistir especialistes en cinema de Finlàndia, Estònia i Quebec, a més dels patrons de Vincle Josep Maria López Llaví i Miquel Strubell.

Vegeu la notícia aquí.