Campanyes i estudis“El català és negoci”, nova campanya de la Fundació...

“El català és negoci”, nova campanya de la Fundació Vincle destinada a les empreses i als comerços

La Fundació Vincle neix el 2008 amb la voluntat de treballar per una societat cohesionada i inclusiva en tots els àmbits i focalitzant els esforços en la llengua catalana com un vincle comú. Actualment estem treballant tres campanyes: l’Euroregió Mediterrània, la llengua a l’empresa i l’arrelament lingüístic de la ciutadania.

El català és negoci

Treballar la presència de la llengua catalana en el món de l’empresa és un dels objectius de la nostra Fundació.

Avui la Fundació Vincle fa pública la campanya “El català és negoci”, que es dirigeix principalment a empreses i comerços perquè apostin pel català amb l’al·licient que, a banda que hi obliga la llei del Codi de consum de Catalunya, pot ser també un negoci. El cert és que cada cop hi ha més empreses, catalanes i estrangeres, que usen el català en l’etiquetatge dels seus productes, en el seu web, en la publicitat, etc. i en la relació amb els consumidors. I també són cada cop més les que fan ús del català en el  funcionament intern de l’empresa.

Teniu 20”? Us ho expliquem aquí

N’aportem dades

La Fundació Vincle aporta algunes dades que demostren que la llengua catalana té un pes rellevant en el mercat i que, per aquest motiu, petites, mitjans i grans empreses hi aposten. Calen, tanmateix, encara, alguns estudis qualitatius que aprofundeixin en la qüestió.

Per això hem publicat el llibret El català és negoci, a l’empresa i al comerç, que podreu descarregar-vos gratuïtament en el nostre web A l’opuscle trobareu diversos exemples d’empreses catalanes i estrangeres que en general actuen amb responsabilitat lingüística pel que fa al català.

La campanya ha comptat amb la col·laboració de la Plataforma per la Llengua i el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Si teniu una mica més de temps, aprofundiu-hi en el web elcatalaesnegoci.cat

El web elcatalaesnegoci.cat és un web informatiu que pot ajudar a empresaris i comerços a introduir el català. Té diversos apartats: el mercat en català, el català és negoci, legislació, bones pràctiques i eines i recursos.

Contacte

  • Seguiu-nos al Twitter @FundacioVincle per seguir el nostre dia a dia.
  • Si necessiteu més informació, escriviu-nos a comunicacio@fundaciovincle.cat o truqueu-nos al 691 91 31 69. Persona de contacte: Jordi Manent.
  • Si trobeu interessant la notícia, estarem encantats que la difongueu. 

Notícies recents

Publiquem el llibre Bastons a les rodes: el Corredor Mediterrani i la lògica del poder a Espanya, d’Eduard Gracia, que explica clarament les intencions...

NOTA DE PREMSA DE LA FUNDACIÓ VINCLE Com és sabut, sobre el Corredor Mediterrani se n’han escrit moltes notícies i...

Saga, el nou saló del videojoc en català

El sector del videojoc és una indústria en constant creixement i evolució que té un gran impacte econòmic i...

Avatar 2 en català com a exemple no exemplar: entrebancs, malestar i posada de manifest de la problemàtica

El passat 16 de desembre del 2022 es va estrenar Avatar. El sentit de l’aigua, la segona part de...

Es publica, traduït a l’anglès, la versió resumida de l’Informe EuroMedi, de l’economista Josep Reyner

A principis del 2020 la Fundació Vincle va publicar Informe EuroMedi. Anàlisi de les potencialitats de l’Euroregió Mediterrània i de...