Campanyes i estudisEl web “El català és negoci” es renova per...

El web “El català és negoci” es renova per arribar a nous públics

El 2021 la Fundació Vincle, amb la col·laboració de la Plataforma per la Llengua, va crear el web www.elcatalaesnegoci.cat, el qual fusionava dos webs anteriors (www.empresaencatala.cat i www.comerçencatala.cat), n’ampliava la informació i l’actualitzava. Després de funcionar durant més de tres anys en un format determinat, el web, i ara amb l’impuls de la Plataforma per la Llengua, ha estat novament actualitzat, s’ha canviat el format i s’ha traduït el seu contingut a l’anglès per arribar a nous públics. El web és una bona eina informativa tant per als empresaris de l’àmbit lingüístic de parla catalana com per a empresaris estrangers que vulguin conèixer quin és l’estat de la llengua catalana, quins territoris abraça, quins són els drets dels consumidors i quines són les normatives que obliguen les empreses a incorporar-lo.

El web és una bona eina informativa tant per als empresaris de l’àmbit lingüístic de parla catalana com per a empresaris estrangers que vulguin conèixer quin és l’estat de la llengua catalana, quins territoris abraça, quins són els drets dels consumidors i quines són les normatives que obliguen les empreses a incorporar-lo

“El català és negoci” és una campanya que la Fundació Vincle va elaborar a finals del 2020 i que pretén incidir en la presència de la llengua catalana en el món empresarial. De fet, la Fundació Vincle ja té una trajectòria pel que fa a accions fetes en el passat que treballen el camp de l’empresa. I actualment la fundació està reforçant l’argumentari i la dedicació perquè el dia de demà el català sigui un requisit obligatori per a tothom i en tots els sectors, públics i privats, per poder entrar en el món laboral. Així, la llengua a l’empresa és essencial com a factor de comunicació de cara als consumidors i clients, però també és un element clau en la responsabilitat social corporativa i en la integració dels nouvinguts. Per això és tan necessari un ús correcte del català, ja sigui en l’ús intern com en l’extern de l’empresa.

La llengua a l’empresa és essencial com a factor de comunicació de cara als consumidors i clients, però també és un element clau en la responsabilitat social corporativa i en la integració dels nouvinguts. Per això és tan necessari un ús correcte del català, ja sigui en l’ús intern com en l’extern de l’empresa

Aquesta presència del català a l’empresa s’articula principalment en dues direccions: d’una banda, el català com a llengua de treball a l’empresa (en els missatges interns, en la relació amb els treballadors, en la facturació, la comptabilitat, etc.); d’altra banda, el català com a llengua de relació per defecte amb els consumidors (web, catàleg i altres mitjans de difusió corporatius, l’atenció al consumidor oral o per escrit, l’etiquetatge, la publicitat, etc.). La Fundació Vincle treballa i treballarà intensament per la presència del català a l’empresa sigui una realitat.

Notícies recents

Aquest Sant Jordi regala el llibre sobre el dèficit fiscal català de Josep Reyner i publicat per la Fundació Vincle

La Fundació Vincle acaba de publicar el llibre Dèficit fiscal, benestar dels ciutadans i competitivitat de l’economia catalana: una...

Animem a presentar-se a la nova línia de subvencions per a l’impuls del català a les empreses

Un dels objectius principals de la Fundació Vincle des del seu naixement és treballar perquè l’ús del català a...

Entrevista a Marc Monràs, empresari i ex-alt directiu de banca

Marc Monràs i Vinyes (Sabadell, 1947), actualment és empresari. Està casat, té dues filles i és avi de tres...

El llibre sobre el Corredor Mediterrani d’Eduard Gracia es presenta arreu

Unes setmanes enrere llistàvem les notícies dels diversos mitjans de comunicació que han parlat del llibre Bastons a les rodes:...