Campanyes i estudisLa Fundació Vincle presenta l’estudi Integració europea o marginació...

La Fundació Vincle presenta l’estudi Integració europea o marginació espanyola

NOTA DE PREMSA DE LA FUNDACIÓ VINCLE

L’economista Eduard Gracia explica quina és la clau per entendre el perquè de la poca inversió de l’Estat a Catalunya, València i Balears.

La Fundació Vincle neix el 2008 amb la voluntat de treballar per una societat cohesionada i inclusiva en tots els àmbits i focalitzant els esforços en la llengua catalana com un vincle comú i en la cohesió social i econòmica dels territoris català, valencià i balear. Actualment estem treballant tres campanyes: l’Euroregió Mediterrània, la llengua a l’empresa i l’arrelament lingüístic de la ciutadania.

Presentació de l’estudi

El proper dilluns 16 de maig a les 19 hores la Fundació Vincle presentarà el llibre Integració europea o marginació espanyola. El futur bifurcat de Catalunya, el País Valencià i les Balears, de l’economista Eduard Gracia, a la llibreria Ona de Barcelona (carrer Pau Claris, 94).

Es tracta d’un enfocament nou i revelador que explica molt bé –i també demostra– el perquè de la poca inversió econòmica i en infraestructures de l’Estat espanyol cap a una part del mateix Estat durant decennis: els territoris de Catalunya, València i les Illes Balears, també englobats sota el nom d’Euroregió Mediterrània.

L’objectiu del llibre

L’objectiu que persegueix Integració europea o marginació espanyola és entendre per què l’Estat espanyol talla les ales als territoris de l’Euroregió Mediterrània quan es tracta de fer-hi inversions econòmiques i en infraestructures. L’explicació és senzilla: el mateix Estat desconfia o té por d’aquests tres territoris perquè tots tres tenen un gran potencial, i encara més quan els esforços que demana Europa per integrar-s’hi bé econòmicament els compleixen Catalunya, València i Balears sense tenir un poder polític rellevant, però en canvi l’incompleix la capital de l’Estat, la qual acumula tots els poders de decisió.

El futur econòmic de Catalunya, València i Balears

Per tot això, l’autor subratlla que el futur bifurcat dels tres territoris es debat en la prosperitat que tindran els propers anys, que dependrà de si podran aprofitar les oportunitats del mercat europeu integrat o, pel contrari, l’Estat espanyol acaba marginant-los econòmicament.

El volum, que fa aportacions noves rellevants, té una voluntat divulgativa, i per això s’acompanya d’una quinzena de gràfics, la majoria d’elaboració pròpia i un parell d’infografies, tot amanit amb la ironia d’algunes il·lustracions del dibuixant Miquel Ferreres.

Informació bàsica

L’assaig d’Eduard Gracia serà presentat per Ramon Tremosa, professor d’economia de la UB i diputat del Parlament de Catalunya. També hi parlarà Jordi Manent, coordinador de la Fundació.

El llibre s’ha publicat en paper i també en digital, la versió de la qual us podeu descarregar aquí.

Trobareu més informació en el web www.fundaciovincle.com

Presentació de: Integració europea o marginació espanyola. El futur bifurcat de Catalunya, el País Valencià i les Balears, d’Eduard Gracia

Dia: dilluns 16 de maig de 2022

Hora: 19 hores

Lloc: llibreria Ona de Barcelona (carrer Pau Claris, 94).

Conferenciants: Eduard Gracia, Ramon Tremosa i Jordi Manent.

Contacte

  • Seguiu-nos al Twitter @FundacioVincle per seguir el nostre dia a dia.
  • Si necessiteu més informació, escriviu-nos a comunicacio@fundaciovincle.cat o truqueu-nos al 691 91 31 69. Persona de contacte: Jordi Manent.
  • Si trobeu interessant la notícia, estarem encantats que la difongueu.

Notícies recents

Aquest Sant Jordi regala el llibre sobre el dèficit fiscal català de Josep Reyner i publicat per la Fundació Vincle

La Fundació Vincle acaba de publicar el llibre Dèficit fiscal, benestar dels ciutadans i competitivitat de l’economia catalana: una...

El web “El català és negoci” es renova per arribar a nous públics

El 2021 la Fundació Vincle, amb la col·laboració de la Plataforma per la Llengua, va crear el web www.elcatalaesnegoci.cat,...

Animem a presentar-se a la nova línia de subvencions per a l’impuls del català a les empreses

Un dels objectius principals de la Fundació Vincle des del seu naixement és treballar perquè l’ús del català a...

Entrevista a Marc Monràs, empresari i ex-alt directiu de banca

Marc Monràs i Vinyes (Sabadell, 1947), actualment és empresari. Està casat, té dues filles i és avi de tres...