Campanyes i estudisLa Fundació Vincle difon un vídeo on posa de...

La Fundació Vincle difon un vídeo on posa de manifest la problemàtica sobre l’infrafinançament valencià

NOTA DE PREMSA DE LA FUNDACIÓ VINCLE

Enric Morera (president de les Corts Valencianes), Vicent Cucarella (Síndic Major de Comptes de la Comunitat Valenciana), Antoni Infante (portaveu de la Crida pel Finançament) i Beatriu Cardona (portaveu de la Intersindical Valenciana) participen en el vídeo

La Fundació Vincle (www.fundaciovincle.comnaix en 2008 amb la voluntat de treballar per una societat cohesionada i inclusiva en tots els àmbits. Actualment estem treballant tres campanyes: l’Euroregió Mediterrània, la llengua en l’empresa i l’arrelament lingüístic de la ciutadania.

L’infrafinançament valencià

L’infrafinançament manté el territori valencià com la comunitat més endeutada de l’Estat espanyol en relació amb el seu PIB. Este és el punt de partida d’un vídeo que ha elaborat la Fundació Vincle per a difondre entre la ciutadania d’una problemàtica econòmica que afecta directament els valencians i a les valencianes.

En el vídeo dues personalitats de l’esfera pública i dues de l’àmbit privat, amb les seues diferències i matisos, expliquen el perquè d’este finançament injust i la manca d’inversió pública en el territori valencià.

Enric Morera, president de les Corts Valencianes; Vicent Cucarella, Síndic Major de Comptes de la Comunitat Valenciana; Antoni Infante, portaveu de la Crida pel Finançament; i Beatriu Cardona, portaveu de la Intersindical Valenciana, clamen, cadascun des de la seua posició, per un millor finançament per al poble valencià.

Opinions complementàries

Morera afirma que “la consciència valenciana ha crescut” i que “l’empobriment [valencià] té l’origen en l’infrafinançament i la manca d’inversió pública”.

Cucarella explica que el repartiment dels ingressos en l’Estat espanyol no és just i no passa per les comunitats autònomes com tocaria, ja que, a més, caldria ajustar-la d’acord amb la població. I apunta que els valencians haurien de rebre del sistema quan en realitat són aportadors nets al sistema.

Infante denuncia que els valencians paguen com un país ric quan en realitat són un país empobrit, demana “recuperar les claus de la nostra caixa” i tenir “una hisenda pròpia i autònoma”.

Finalment, Cardona vol tindre un “finançament òptim” i afirma que és precís “cancel·lar un deute il·legítim que ens costa 25 € de cada 100 del nostre pressupost cada any”.

Això sí: existix unanimitat en la necessitat d’un millor finançament.

Té 2 minuts? Ho expliquem ací

N’aportem dades

La Fundació Vincle ja va publicar fa un parell d’anys l’Informe EuroMedi. Anàlisi de les potencialitats de l’Euroregió Mediterrània i de les limitacions que li són imposades, en les quals analitzava amb rigor i sense prejudicis, amb dades públiques i privades, dades valencianes, espanyoles i europees, el dèficit fiscal, la manca de finançament i en inversions públiques de València, Illes Balears i Catalunya, els tres territoris de l’Estat espanyol més damnificats.Pot aprofundir sobre la qüestió entrant en el nostre web www.fundaciovincle.com o consultant la versió resumida de l’informe esmentat en este enllaç.

Contacte

  • Pot seguir-nos en Twitter @FundacioVincle per a seguir el nostre dia a dia.
  • Si necessita més informació, escriga a comunicacio@fundaciovincle.cat o truqueu-nos al 691 91 31 69. Persona de contacte: Jordi Manent.
  • Si troba interessant la notícia, estarem encantats que la difonga.

Notícies recents

Animem a presentar-se a la nova línia de subvencions per a l’impuls del català a les empreses

Un dels objectius principals de la Fundació Vincle des del seu naixement és treballar perquè l’ús del català a...

Entrevista a Marc Monràs, empresari i ex-alt directiu de banca

Marc Monràs i Vinyes (Sabadell, 1947), actualment és empresari. Està casat, té dues filles i és avi de tres...

El llibre sobre el Corredor Mediterrani d’Eduard Gracia es presenta arreu

Unes setmanes enrere llistàvem les notícies dels diversos mitjans de comunicació que han parlat del llibre Bastons a les rodes:...

Entrevista a l’economista Guillem López-Casasnovas sobre el dèficit fiscal balear

El prestigiós catedràtic d’Economia Pública de la Universitat Pompeu Fabra, Guillem López-Casasnovas, respon diverses preguntes en el vídeo titulat...