Campanyes i estudisBona acollida entre els mitjans de comunicació de l’Informe...

Bona acollida entre els mitjans de comunicació de l’Informe EuroMedi

L’Informe EuroMedi. Anàlisi de les potencialitats de l’Euroregió Mediterrània i de les limitacions que li són imposades, publicat per la Fundació Vincle, escrit per Josep Reyner i coordinat per Jordi Manent i l’esmentat Reyner, es va presentar al públic, enmig de la situació causada per la Covid-19, el 8 de juliol passat. Com ja hem explicat, se n’ha publicat una versió extensa, que es pot trobar a diverses llibreries de Catalunya i properament també a algunes llibreries de València i Illes Balears, i una versió reduïda que la Fundació Vincle distribueix gratuïtament en paper i que també es pot trobar en digital

Fins ara ja han estat nou els mitjans que han parlat de l’Informe EuroMedi, i el que ens satisfà més és que són mitjans de comunicació dels tres territoris que conformen l’Euroregió Mediterrània. Repassem-los cronològicament:

  • També s’han interessat per aquest informe des de Ràdio Illa Formentera; David Setbetes va entrevistar, el 29-7-2020, Josep Reyner, el principal autor de l’informe. Podeu escoltar l’entrevista aquí (del minut 30 al minut 47.20)
  • Josep Huguet, que fou conseller d’Innovació, Universitats i Empresa (2006-2010) i de Comerç, Turisme i Consum (2004-2006) de la Generalitat de Catalunya, escriu l’article titulat “Confiscar” que es va publicar a Regió 7 (15-8-2020).
  • I finalment, i per ara, l’última notícia o ressenya de l’informe ha vingut de la mà de l’historiador Francesc Marco-Palau amb l’article “Encreuament mediterrani”, publicat al Tarragona Digital (6-X-2020).

Des de la Fundació Vincle continuarem difonent l’Informe EuroMedi perquè en parlin d’altres mitjans de l’Euroregió Mediterrània perquè creiem que és una eina important i aclaridora que il·lustra totes aquestes discriminacions que pateixen aquests territoris. Des de fa poques setmanes que el València Diari i el Diari de Balears han començat a publicar setmanalment notícies amb el contingut dels apartats de l’Informe EuroMedi de manera divulgativa. Els agraïm el seu interès i sensibilitat per la temàtica.

Consulteu la versió reduïda de l’Informe EuroMedi aquí.

Notícies recents

Aquest Sant Jordi regala el llibre sobre el dèficit fiscal català de Josep Reyner i publicat per la Fundació Vincle

La Fundació Vincle acaba de publicar el llibre Dèficit fiscal, benestar dels ciutadans i competitivitat de l’economia catalana: una...

El web “El català és negoci” es renova per arribar a nous públics

El 2021 la Fundació Vincle, amb la col·laboració de la Plataforma per la Llengua, va crear el web www.elcatalaesnegoci.cat,...

Animem a presentar-se a la nova línia de subvencions per a l’impuls del català a les empreses

Un dels objectius principals de la Fundació Vincle des del seu naixement és treballar perquè l’ús del català a...

Entrevista a Marc Monràs, empresari i ex-alt directiu de banca

Marc Monràs i Vinyes (Sabadell, 1947), actualment és empresari. Està casat, té dues filles i és avi de tres...