Campanyes i estudisLa Fundació Vincle difon un vídeo on quatre empresaris...

La Fundació Vincle difon un vídeo on quatre empresaris d’èxit expliquen per què és rendible fer negoci en català

NOTA DE PREMSA DE LA FUNDACIÓ VINCLE

Josep Mateu (president del RACC), Maria Trias (gerent de Galetes Trias), Xavier Albertí (director d’Embotits la Selva) i Josep Lluís Segú (director general de D’EP Institut) participen en el vídeo

La Fundació Vincle neix el 2008 amb la voluntat de treballar per una societat cohesionada i inclusiva en tots els àmbits  i focalitzant els esforços en la llengua catalana com un vincle comú. Actualment estem treballant tres campanyes: l’Euroregió Mediterrània, la llengua a l’empresa i l’arrelament lingüístic de la ciutadania.

El català és negoci

Treballar la presència de la llengua catalana en el món de l’empresa és un dels objectius de la nostra Fundació. Per això, l’any passat la Fundació Vincle ja va començar la campanya titulada “El català és negoci”, que va consistir en un espot, en l’edició d’un llibret divulgatiu i en la creació del web www.elcatalaesnegoci.cat.

Afirmem que cada cop més empreses de tots els sectors aposten per integrar el català en el seu negoci i parlar als consumidors en la seva llengua. Empreses catalanes i estrangeres usen el català en l’etiquetatge dels seus productes, en el seu web, en la publicitat, etc. i en la relació amb els consumidors. I també són cada cop més les que fan ús del català en el  funcionament intern de l’empresa. Així ho indiquen alguns estudis i sobretot moltes dades explícites.

Ara la Fundació Vincle fa un nou pas en la campanya i difon un vídeo on quatre empresaris d’èxit expliquen perquè la seva empresa pot fer negoci en català. El vídeo ha comptat amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Arguments diversos i complementaris

Trias afirma que les seves “capses de galetes van etiquetades en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès)”, i que això els permet que “logísticament sigui molt fàcil: la mateixa capsa es ven aquí com a Espanya, Anglaterra o França”.

Segú està convençut que “si tu tens contacte directe amb client català és evident que poder-te adreçar correctament amb el teu client en català et donarà una avantatge competitiva respecte al que no pot fer-ho”. Cal “saber fer servir un ús intel·ligent de les llengües per adaptar-te cada cop més a les necessitats del teu client”.

Mateu explica que tenen pràcticament un 80% dels socis a la franja mediterrània i que “si la llengua del territori és el català, el que una empresa ha de fer és apropar-se en totes les comunicacions en català”. I diu que el català és negoci perquè “fer les coses en català és complicitat, és proximitat i és empatia”.

Albertí creu que “en el nostre cas a Catalunya hi hem d’incorporar la presència raonable de l’idioma”. I pensa que “el català és negoci perquè aporta cohesió interna i dóna identitat”.

Teniu 2 minuts? Us ho expliquem aquí

N’aportem dades

La campanya de la Fundació Vincle es dirigeix principalment a empreses i comerços perquè apostin pel català amb l’al·licient que, a banda que hi obliga la llei del Codi de consum de Catalunya, i també altres legislacions, pot ser també un negoci.

En aquest enllaç trobareu més dades sobre la qüestió.

I trobareu més informació en els webs www.elcatalaesnegoci.cat i www.fundaciovincle.com

Contacte

  • Seguiu-nos al Twitter @FundacioVincle per seguir el nostre dia a dia.
  • Si necessiteu més informació, escriviu-nos a comunicacio@fundaciovincle.cat o truqueu-nos al 691 91 31 69. Persona de contacte: Jordi Manent.
  • Si trobeu interessant la notícia, estarem encantats que la difongueu.

Notícies recents

Seguiu en directe la presentació del llibre Bastons a les rodes: el Corredor Mediterrani i la lògica del poder a Espanya, d’Eduard Gracia

A partir de les 19 hores podreu seguir en directe la presentació de Bastons a les rodes: el Corredor Mediterrani i la...

Presentem el llibre Bastons a les rodes: el Corredor Mediterrani i la lògica del poder a Espanya, d’Eduard Gracia

El proper dilluns 8 de maig a les 19 hores la Fundació Vincle presentarà el llibre Bastons a les rodes: el...

La Fundació Vincle difon un vídeo on posa de manifest el greu problema del dèficit fiscal balear

NOTA DE PREMSA DE LA FUNDACIÓ VINCLECristòfol Soler (empresari i president del Govern de les Illes Balears entre 1995...

Publiquem el llibre Bastons a les rodes: el Corredor Mediterrani i la lògica del poder a Espanya, d’Eduard Gracia, que explica clarament les intencions...

NOTA DE PREMSA DE LA FUNDACIÓ VINCLE Com és sabut, sobre el Corredor Mediterrani se n’han escrit moltes notícies i...